Tiedotteet06.11.2019

Internet Explorer tuki päättyy - suosittelemme käyttämään muita selaimia jatkossa

explorer tuki päättyy

Microsoft korvasi Internet Explorerin kohta neljä vuotta sitten Microsoft Edgellä. Edge ei ole kuitenkaan löytänyt käyttäjäkuntaansa. Suurin osa käyttäjistä on siirtynyt muihin selaimiin, erityisesti Google Chromeen. Osa on jopa jäänyt käyttämään vuonna 1995 lanseerattua Internet Exploreria. Internet Explorerin ja Edgen markkinaosuus on Suomessa yhteenlaskettuna noin 6% (toukokuu 2019).

Microsoftille ja kaikille muillekkin ohjelmisto- ja web-kehittäjille Internet Explorer on tullut taakaksi, joka estää tietoturvallisen ja standardeihin pohjautuvan kehitystyön. Loppukäyttäjille tämä näkyy rapautuneena käyttökokemuksena, koska Internet Exploreria ei joko kehityksessä huomioida tai sen takia joudutaan tekemään kompromissiratkaisuja.

Microsoft on suositellut Internet Explorerin käyttäjiä siirtymään uudempiin selaimiin. Tämän lisäksi Microsoft on muuttamassa Edge-selaimensa Chromium-pohjaiseksi, joten Edgellä ja Google Chromella tulee tulevaisuudessa olemaan sama selainmoottori. Voidaan siis sanoa, että Chrome on selviytynyt viimeisimmän selainsodan voittajaksi.

Meille FCG Talentissa on tärkeää pystyä tekemään suorituskykyisiä, tietoturvallisia, moderneja ja standardeihin pohjautuvia ratkaisuja loppukäyttäjillemme. Internet Explorer ei ole suorituskykyinen, se ei tue nykyaikaista web-kehitystä, eikä uusimpia standardeja. Internet Explorerin puutteista johtuen sitä voidaan pitää tietoturvattomana vaarantaen näin sen käyttäjien tietosuojan. Näistä syistä johtuen olemme päättäneet luopua Internet Explorerin tukemisesta tuotteissamme ja palveluissamme vuoden 2019 jälkeen.

Emme tietoisesti poista Internet Explorer tukeamme, vaan emme jatkossa suunnittele, korjaa tai verifioi ratkaisujamme Internet Explorerilla toimivaksi. Todennäköisesti kaikki Internet Explorerilla toimii hyvän tovin tukemme loppumisen jälkeenkin, mutta haluamme olla avoimia sen suhteen, että Internet Explorer ei ole enää osa tulevaisuuden suunnitelmiamme.

Toteutamme ja testaamme tuotteemme ja palvelumme jatkossakin niin, että ne toimivat kaikilla yleisessä käytössä olevilla moderneilla, standardeja noudattavilla ja tietoturvallisilla selaimilla.

Haluamme tarjota loppukäyttäjillemme parasta ja uskomme päätöksemme olevan iso askel kohti tämän tavoitteen täyttymistä.

Voit lukea myös Microsoftin tiedotteen asiasta