Tiedotteet14.10.2019

Kuntarekry uudistus. Mitä tehtiin ja miksi?

Uudessa 7.7 versiossa Kuntarekry-järjestelmä on kokenut ison käyttöliittymäuudistuksen. Näkyvin uudistus loppukäyttäjille on ulkoasun selkeämpi, visuaalisempi ja raikkaampi yleisilme, joka toiminnoiltaan ja ulkoasultaan edustaa nykyaikaa. Uudistuksella lähdettiin parantamaan ulkoasun lisäksi useaa eri osa-aluetta.

Käytettävyys


Kuntarekry on aina ollut mukautettavissa asiakkaan prosessitarpeiden mukaisesti: asiakas on voinut esimerkiksi määrittää, mitä toimintoja ja näkymiä hänen rekrytointiprosessiin kuuluu sekä millaisia tietoja eri lomakkeilla tulee järjestelmään kirjata. Kattavat muokkausmahdollisuudet näkyivät vanhassa käyttöliittymäversiossa välillä monimutkaisinakin ratkaisuina ja varsinkin harvemmin järjestelmää käyttävä henkilö ei välttämättä aina tiennyt mitä ja milloin pitäisi seuraavaksi tehdä.

Uudessa käyttöliittymässä on säilytetty järjestelmän mukautettavuus ja osittain sitä on jopa laajennettu. Samalla on kuitenkin panostettu siihen, että näkymät ovat selkeämpiä ja toiminnot yhdenmukaisemmin esillä ja esimerkiksi rekrytointiprosessin tila ja seuraavat mahdolliset vaiheet olisivat aina käyttäjän nähtävillä. Uuteen käyttöliittymään on tuotu huomattavasti aiempaa enemmän visualisia elementtejä, joilla pyritään kohdistamaan käyttäjän huomio kulloinkin tärkeimpiin asioihin käyttöliittymässä ja joilla samoihin asiakokonaisuuksiin liittyvät asiat sidotaan toisiinsa.

Erityishuomiota uudessa käyttöliittymässä on kiinnitetty myös siihen, että järjestelmää harvemmin käyttävät henkilöt (esim. esimiehet) näkisivät helposti yhdellä silmäyksellä, mitä heidän tulisi juuri nyt ohjelmistossa tehdä ja heille tarjotaan suoria linkkejä ja näkymiä heille ajankohtaisiin rekrytointeihin sekä päätöstä odottaviin asioihin.

kuntarekry rekrytointi etusivu

Uuden käyttöliittymän rekrytoinnin etusivu näyttää tältä

Responsiivisuus


Rekrytointiprosessissa on vaiheita, joita käyttäjillä on tarvetta tehdä erilaisilla päätelaitteilla. Esimerkiksi täyttöluvan tai valintaesityksen hyväksyminen sekä työhakemusten lukeminen ja kommentointi ovat asioita, joita olisi luontevaa tehdä sillä päätelaitteella (esim. mobiililaitteella), joista näihin liittyviä herätteitäkin käsitellään. Uusi käyttöliittymäratkaisu onkin jo lähtökohdiltaan toteutettu responsiiviseksi, mikä mahdollistaa ohjelmiston käyttämisen esimerkiksi puhelimella tai tabletilla.

Lue lisää mobiilirekrytoinnista

Teknologinen ja tekninen uudistus


Kuntarekry-palvelun historia on pitkä ja se on kokenut useampia teknologisia uudistuksia vuosien saatossa. Nyt tehtävässä uudistuksessa on keskitytty käyttöliittymien modernisointiin. Uudistetut tekniset ratkaisut käyttöliittymän kehityksessä mahdollistavat esimerkiksi selaimen eteen/taakse toimintojen käytön sekä suorien linkkien tallentamisen selaimen suosikeihin esim. tiettyyn rekrytointilistaukseen tai työnhakijaraporttiin. Jatkossa ohjelmiston käyttäminen ei siis ole enää niin sidottu ohjelmiston omiin navigointipolkuihin vaan loppukäyttäjä pystyy käyttämään ohjelmistoa niin kuin sen selaimessa tulisikin toimia.

Isoin osa teknologisista ja teknisistä uudistuksista on tehty ohjelmiston konepellin alle. Näillä sisäisillä muutoksilla ja parannuksilla pystymme tulevaisuudessa tekemään uusia toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia järjestelmään aiempaa nopeammin ja tehokkaammin ja näin palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Tutustu Kuntarekrykokonaisuuten tarkemmin