Blogit19.02.2020

Miten tehokas sijaisten hallinta toimii?

Sijaisten tavoittaminen voi joskus olla työlästä ja haastavaa. Aikaa sijaisten etsintään ei ole, mutta silti siihen vuoroon pitäisi joku saada kiinnitettyä. Kuntarekryn tilastojen mukaan jopa yli 50% automatisoiduista tekstiviestihauista onnistuu kiinnittämään sijaisen alle 5 minuutissa! Tekstiviestit ovat tehokkaita, mutta mitä muuta tehokas sijaisten hallinta vaatii? Usein kiire on ja kova keikkalainen pitäisi saada nopeasti kiinnitettyä vuoroon, niin mistä aloittaa?

Sijaisten hallinta Kuntarekryn sijaisrekisterin avulla

Sijaisten hallinta ja tietojen ylläpito Kuntarekry-palvelussa helpottaa sinua ylläpitämään sijaisrekisteriäsi. Näet helposti kuinka paljon sinulla on sijaisia käytettävissä ja miten he ovat kiinnitettyinä esimerkiksi muiden yksiköiden työvuoroihin. Sijaisille on myös hyvä kertoa, että he pitävät käytettävyytensä ajan tasalla Sijaistenhallintajärjestelmässä. Kun sekä työnantaja että työntekijä huolehtivat tietojensa ylläpidosta, löytyvät tekijät vuoroihin nopeasti.

Sijaisrekisteri on osa Kuntarekry-järjestelmää ja saat sen helposti käyttöösi valmiilla asetuksilla. Käyttöönottokustannuksena on vain sijaisrekisterin koulutus.

Lue myös KYS- Suomen nopein sijaisrekrytoija

Riittävä määrä sijaisia tarjolla

Sijaispoolin koko vaikuttaa suuresti siihen kuinka hyvin ja kuinka nopeasti sijaisia saadaan kiinnitettyä tehtäviin. Kannattaa siis varmistaa, että sijaispoolissasi on riittävästi väkeä. Sijaispoolin kasvattamiseen oiva keino on pitää käynnissä jatkuva sijaishaku, jolloin halukkaat työnhakijat voivat ilmoittautua sijaiseksi organisaatioosi. Kuntarekry.fi –sivustolla on myös jatkuva yleinen sijaishaku, jonka avulla voit ohjata työnhakijoita hakemaan sijaisuuksia alueeltasi, mutta monesti työnantajan oma ilmoitus on yleistä ilmoitusta houkuttelevampi. Kuntarekryn osaajapankista löytyy jo valmiiksi suuri määrä hakijoita. Kuntarekrystä löytyy yli miljoona käyttäjää ja sinne lähetetään yli puoli miljoonaa hakemusta vuosittain. Sijaisia erilaisiin tehtäviin haetaan vuosittain noin 200 000.

Keskitetty sijaisvälitys, etenkin akuutteihin tilanteisiin

Kun sijaisuuksiin tarvitaan nopeasti tekijöitä, voi yksittäisen esimiehen olla vaikea irrottaa aikaa sijaisen etsintään. Keskitetty sijaisvälitysyksikkö kykenee hoitamaan tehokkaasti keikkatöiden tarjonnan. Etenkin kun, suuri osa työvaiheista voidaan automatisoida. Keskitetyn yksikön henkilökunta tuntee yksiköt ja sijaiset ja pystyy asiantuntemukseensa perusteella löytämään parhaat tekijät oikeisiin yksiköihin.

Lue lisää keskitetyn rekrytoinnin hyödyistä

Automatisoidulla tekstiviestihaulla sijaiset alle 5 minuutissa

Automatisoidulla tekstiviestihaulla voidaan unohtaa monet manuaaliset työvaiheet, kuten sähköpostien erillinen lähettely, puhelinnumeroiden etsintä, soitteleminen sekä käytettävyyskalenterin ylläpito. Automatisoidun tekstiviestihaun avulla voit lähettää tiedon keikasta usealle keikkalaiselle yhtä aikaa ja nopein saa paikan. Kaikki muu paitsi sijaisen saapuminen vuoroon tapahtuu automaattisesti. Ja parasta on, että automatisoidun tekstiviestihaun avulla sijaisen kiinnittäminen tapahtuu erittäin nopeasti. Jopa yli 50% automatisoiduista tekstiviestihauista onnistuu kiinnittämään sijaisen alle 5 minuutissa!

Lue myös: Automatisoitu tekstiviestihaku säästää aikaa, hermoja ja rahaa

Haluatko ottaa käyttöön sijaistenhallintajärjestelmän? Ota yhteyttä

Lue lisää aiheista

Jaa kirjoitus