Blogit27.01.2017

SMS-avusteinen sijaisrekrytointi säästää aikaa, hermoja ja rahaa

Suurin osa sijaistarpeista tulee yllättäen ja pyytämättä. Työntekijän sairastuminen tarkoittaa, että esimiehen on löydettävä sijainen nopeasti. Kuinka se tapahtuu? Kaivetaanko muistivihko esiin ja aletaan soitella tai naputella tekstiviestejä mahdollisille sijaisehdokkaille? Jos esimies onnistuu saamaan sijaisen useiden soittojen ja tekstiviestien jälkeen, on edessä vielä paljon kirjoitustyötä, esimerkiksi tietojen toimittaminen sidosryhmille ja muille sijaisehdokkaille.

Lue myös näin tehostat sijaisrekrytointiasi

Automaatio avuksi sijaisten rekrytointiin

Tämä kaikki on kuitenkin mahdollista hoitaa paljon yksinkertaisemmin. Kuntarekryn sähköisessä sijaisjärjestelmässä on oma sijaistenhallinnan prosessi, jota tukee tekstiviestiavusteinen sijaishaku. Sijaistarpeen ilmetessä esimies syöttää tiedot sijaisuudesta järjestelmään ja käynnistää sijaishaun. Järjestelmä hakee sijaistietokannasta ehdokkaat, joiden kelpoisuus-, soveltuvuus- ja käytettävyystiedot sopivat sijaisuuden tietoihin. Tämän jälkeen esimies lähettää heille ryhmittäin tai yhdellä kertaa ”Sijaisuus tarjolla” -tekstiviestin. Sijaisehdokkaat saavat viestin puhelimeensa ja työtarjoukseen nopeimmin vastannut saa paikan. Ohjelmisto hoitaa automaattisesti valitun sijaisen kytkemisen sijaisuuteen, päivittää sijaisuustiedot henkilön tietoihin ja merkitsee aikavarauksen hänen käytettävyystietoihinsa. Sijaisuudesta vastaava esimies ja muut tarvittavat avainhenkilöt saavat automaattisesti tiedon paikan täyttämisestä.

Säästöjä ja tehokkuutta

Tekstiviestiavusteista sijaishakua käyttävät FCG Talentin asiakkaat ovat arvioineet, että järjestelmän säästämä työaika voi rahaksi muutettuna tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuositasolla. Lisäksi asiakastilastoista selviää, että sijainen löytyy nopeimmillaan muutamassa minuutissa, minkä rahallista arvoa vaikkapa terveydenhuollossa on vaikea edes arvioida.

Paitsi nopeutta, järjestelmän käyttö tarjoaa myös sijaisprosessin parantunutta laatua. Työnhakijat pysyvät paremmin informoituina sijaishaun etenemisestä, hakuviesti tulee vain sopiville ehdokkaille ja työnantaja saa varmemmin hakuehdot täyttävän sijaisen oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan.

Sijaisrekisteri on osa Kuntarekry-rekrytointijärjestelmää. Saat sen käyttöösi helposti valmiilla asetuksilla. Käyttöönottokustannuksena on sijaisrekisterin koulutus, jonka avulla koulutamme sijaisia rekrytoivat työntekijänne rekisterin käyttöön.

Lue myös: Miten tehokas sijaisten hallinta toimii

Haluatko ottaa käyttöön sähköisen sijaisrekrytointijärjestelmän? Ota yhteyttä!