Mobiilirekrytointi

Työnhakijat siirtyvät mobiiliin myös julkisella sektorilla

kuntarekry eri päätelaitteilla

Duunitorin tuoreessa vuoden 2019 Rekrytointitutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten yritysten rekrytointi- ja HR-päättäjiltä rekrytoinnin nykytilaa ja trendejä. Toukokuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 268 henkilöä, joista n.60% edusti rekrytointiasiantuntijoita ja esimiehiä suomalaisissa yrityksissä.

Vaikka Duunitorin tekemä kysely olikin suunnattu yrityksille, löytyy kunta-alan rekrytoinnista osittain identtisiä trendejä. Yksi keskeinen muutostrendi on työnhakijoiden siirtyminen asteittain mobiililaitteisiin, niin työpaikkailmoitusten selaamisessa kuin töiden hakemisessa.

kuntarekry_kayttajastatistiikka.png

Lähde Kuntarekry.fi Google Analytics

Kuntarekry-palvelu on ollut työnhakijalle mobiiliystävällinen jo viiden vuoden ajan. Vuodesta 2015 työnhakijalle on tarjottu työpaikkatarjonnan selailun lisäksi mobiilioptimoitu käyttöliittymä, jolla työnhakija voi halutessaan myös täydentää tietojaan ja hakea työpaikkoja. Palvelu ei vaadi käyttäjältä asennettavia lisäohjelmia, vaan koko prosessi hoituu helposti puhelimen selaimella.

Lue myös: Ovatko tekstiviestit antiikkia

kuntarekrymobiili.jpg

Kuntarekry on toiminut mobiilisti jo vuodesta 2015

Miksi mobiililähtöinen rekrytointi on tärkeää?

Parhaan ehdokkaan löytämiseksi pitää olla näkyvissä siellä, missä työnhakijatkin ovat. Kun yli puolet Kuntarekry palvelun yli 2 miljoonasta vuosittaisesta käyttäjästä käyttää jo nyt mobiililaitettaan työpaikkojen selaamiseen. Haluamme varmistaa myös tulevaisuudessa, että Kuntarekry -palvelu tarjoaa parasta mahdollista käytettävyyttä mobiililaitteilla.

Mobiililaitteet antavat rekrytoijalle mahdollisuuden tavoittaa ehdokkaat missä ja milloin vain, joten mahdollisuus hakemusten selailun lisäksi hakemusten jättämiseen mobiilisti varmistaa entistä enemmän hakemuksia.

Julkaisemalla työpaikkasi Kuntarekry –palvelussa tarjoat työnhakijalle vaivattoman digitaalisen käyttökokemuksen, parantaen samalla työnantajamielikuvaasi. Loppujen lopuksi työnhakijoiden vaatimustasojen ja odotusten kasvu, vaikuttaa myös heidän käyttäytymiseensä työnhakijamarkkinoilla. Tämä edellyttää jokaiselta työnantajalta, että viimeistään nyt kannattaa mobiililähtöinen rekrytointi huomoida rekrytoinnin arjessa myös kunnissa.

Lue myös: Mobiilirekrytointi - Työpaikat ja työnhakijat puhelimessasi

Tutustu Kuntarekryn rekrytointikokonaisuuteen